Elimde en az üç yıldır bekleyen bir tarifti, arkadaşım Ayşegül ile konuşurken tadının güzel olduğundan behsedince ilk fırsatta denemek istedim. Yoğurt-Mayonez-Sarımsak üçlüsünü seviyorsanız (ki ben bayılırım) deneyin beğenirsiniz derim. Bir diğer güzel tarafı ise bir gece önceden hazırlayıp servisten hemen önce üst malzemelerini koyup ikram edebilmeniz.
Malzemeler:
1,5 Pk Etimek
600-700 gr yoğurt (isteğe bağlı arttırılabilir)
3 dolu yemek kaşığı mayonez
5-6 diş sarımsak, tuz
Üzeri için:
Közlenmiş kırmızı biber
3 adet haşlanmış yumurta (beyazı rendelenecek, sarısı ezilecek)
7-8 adet salatalık turşusu
Maydanoz, dereotu, taze nane
Bir başka seferde ek olarak közlenmiş patlıcan ve dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin kullandım, o haliylede çok lezzetliydi. Sadece kuru nane, pulbiber, kimyon ile de süslenebilir.
Hazırlanışı:
Etimekler uzun dikdörtgen borcama dizilir. Diğer tarafta yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş (dövülmüş) sarımsak iyice karıştırılarak, etimeklerin heryerine gelecek şekilde paylaştırılır. En az 2-3 saat bekletilerek etimeklerin yoğurtlu karışımı çekmesi sağlanır. Daha sonra üzerine diğer malzemeler istenilen şekilde koyularak servis edilir.
Afiyet Olsun
9 yorum:
bende emin olamadım nasıl olur acaba falan diye:)arada bir rastlıyordum,deneyeceğim en yakın zamanda:)))nefis görünüyor
ellerinize sağlık
çoooooooooooooook şık olmuş.
geceden yaparsak sarımsak lezzet değişikliği yapıyor mu.köz patlıcanı ve zeytinli yapıcak olursak hangi aşamada ekliyoruz.tşk ederim
Canikom Merhaba ve teşekkürler
Yeni gördüm sorunu kusura bakma, ben geceden yaptığımda sarımsakta bir lezzet farkı olmadı. Üst malzemelerini köz patlıcanı, zeytini yada diğer seçeneklerini servisten bir saat öncede yapabilirsin servis anında da yapabilirsin. Tamamen senin zamanına kalmış. Umarım beğenirsin
Sevgilerimle
Zeynepcim teşekkürler,
Pratik ve lezzetli umarım beğenirsin
Sevgilerimle
bende sizin gibi bu salatanın nasıl olacağiını bir türlü kestiremedim ve uzun süre beklemede kaldım ancak geçenlerde denedim nefis bir tat oldu.ellerinize sağlık
salatanızı yaptım.arkadaşlarım hem görsel hem tat olarak çok beğendiler.bir daha ki sefere patlıcanlı deniyeceğim.tşk ederim.
Canikom senin ve ardaşlarının beğenmesine çok sevindim. Afiyet olsun, seninde ellerine sağlık
Sevgilerimle
merhaabalar etimeklerin üzerine direk patlıcan ve biber közlemesi koysak onun üstüne yoğurt yaysak,acaba bu şekilde birkaç saat beklese etimekler ymuşarmıki,patlıcanlı karşımıda yoğurtlu yapmak istiyorum?
Gülşah merhaba,
Etimeklerin üzerine yoğurtlu karışımı sürmeden patlıcan yada başka bir malzeme koymak iyi sonuç vermez. Çünkü bilirsin etimek oldukça serttir, hem yumuşayıp servis edilebilmesi hemde tadı bakımından önce yoğutlu karışımın ardından da istenilen malzemelerin eklenmesi gerekir. Közlenmiş patlıcanı istersen yine yoğurtla katıştırıp üstüne ekleyebilirsin çok yakışır.
Sevgilerimle
Uğur
Yorum Gönder