18 Kasım 2009

Hummus (Light)


Aslında hummus nohutla yapılır, ama biz ailece nohutla yapılanın tadını fazla keskin bulduğumuzdan bu şeklini çok daha severek yeriz. Light diye adlandırdım aslında "Yalancı Tavuk Göğsü" gibi "Yalancı Hummus"'da diyebilirdik ama yalancı diyerek bu lezzete haksızlık etmek istemedim.



Malzemeler:
4-5 adet orta boy patates
150-200 gr tahin
1 limon suyu
3 diş sarımsak
1-1,5 su bardağı su (kıvama göre değişebilir)
tuz
üzeri için; kimyon, pulbiber, zeytinyağı, maydanoz, 3-4 siyah zeytin


Yapılışı:

Patateslerin kabuğu soyularak dörde bölünür ve tuzlu suda haşlanır.(Ben düdüklü tencerede sadece 1 su bardağı suyla haşladım, tencerenin dibindeki suyuda dökmeyip püre haline getirme işleminde kullandım.) El blender'ıyla yavaş yavaş ezilir ve içine sayılan malzemelerde eklenerek iyice karştırılır. Malzemelerin hepsini tek seferde koymak yerine damak tadınıza göre azar azar eklemek daha iyi olur. Ne çok katı nede fazla akıcı bir kıvamda olmalı.

Bence Hummusun tadının yanısıra görüntüsüde iştah kabartır. Üzerine baharatlardan sonra maydanoz, zeytin ve zeytinyağı da eklenerek ikram edilir.

Ayrıca bir restaurantta zeytinyağında cevizi kavurup üzerine serpiştirip öyle ikram etmişlerdi.

O da gayet lezzetliydi. Kolay, pratik evde tahin varsa gerisi her zaman mutfağımızda olan malzemelerle değişik bir tad yakalayabilirsiniz. Tarifi benden uygulaması sizden ...

Sevgilerle





Posted by Picasa

2 yorum:

nurhayat dedi ki...

ugur hanım ellerinize sağlık hepsi muhtesem olmuş=)
yeri zamanı değil ama sizi çok özledim:)

Uğur CAN dedi ki...

Aynen Nurhayat bende seni ve beraber geçirdiğimiz kah dertleştiğimiz kah güldüğümüz günleri çok özledim. Keşke yine beraber olsakta ben kurabiye yaparken sen bana değişik fikirler versen beyin fırtınası yapıp güzel şeyler ortaya çıkarsak