29 Kasım 2009

Ekonomik Pizza

Aslında iki ay önce eklenmesi gerekiyordu ama kısmet bugüneymiş. Herşey derin dondurucuya kaldırılmak üzere hazırladığım domateslerden gelen kokuyla başladı. Pek iştahlı olmayan İdil'in çok güzel pizza kokuyor demesiyle gelişen pratik ve ekonomik bir pizzadır kendileri.

"Kızım evde malzememiz yok yapamayız" diye bir kere ağzımdan çıkan laf iki dakika geçmeden her annede olduğu gibi suçluluk duygusuna bıraktı yerini. Kırk yılın başı İdil birşey istemişken yapmamak olmazdı. Hemen buzdolabında yapılan araştırma sonucu bulunan bir adet yufka ile 15 dakikada ortaya çıkıverdi. Varsın mayamız, sosisimiz, mısırımız, mantarımız, zeytinimiz ve fazla zamanımız olmasın :))

Malzemeler:

1 yufka

1 çay bardağı süt

1/3 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı salça (Ben biberli domates sosu kullandım)
10-15 dilim ince kesilmiş sucuk yada sosis

Rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:

Süt ve sıvıyağ iyice karıştırılır. Yufka tezgaha yayılarak sütlü karışım heryerine gelecek şekilde sürülür. Yufkanın dört bir kenarı arasına karışım sürülerek ortaya katlanarak bir kare oluşturulur. Çok az yağ ile yağlanmış tavaya kare halindeki yufka alınır. Su ile seyretilen salçaya baharatlar eklenerek yufkanın üstüne sürülür, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serpiştirilir. (Ben sucuklar çiğ kalabilir düşüncesiyle başka bir tavada hafifçe kendi yağıyla kızarttım) . Üst malzeleri koyulur ve kalan peynirde eklenerek orta hararetli ısıda 10 dk kadar yada altı kızarana dek pişirilir.

Posted by Picasa

2 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis görünüyor canım,anne pizzası olsun adı.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Uğur CAN dedi ki...

Neslihancım sağol canım, doğru diyorsun valla çocuklar ister de anneleri yapmaz mı. Bu isimde yakıştı :))
Sevgilerimle Uğur