24 Şubat 2012
Tavuklu Salata
Bu-Salatanın tarifini arkadaşım Fatoş'tan almıştım bir kaç kez yaptım, beğenilen bir salatadır. Bilinen bir tarif ama Bazen misafirim geleceğinde yada özel bir gün kutlayacağımızda sanki bugüne kadar hiçbir şey yapmamış gibi kitleniyorum. Aklıma hiçbir şey gelmiyor, o yüzden bilinse de ben yine de ekliyorum. Görmek çağrışım yaratıyor her defasında aynısını yapmasam bile bana varyasyon yapma şansı veriyor.
Aynı zamanda pratiktir, tavuk haşlandı mı iş bitti demektir:)
Sevgili arkadaşım Fatoş'a da ayrıca teşekkür ederim.
Malzemeler:
1/2 kg kemiksiz tavuk kalça (Göğüs eti'de olabilir ama ben kuru buluyorum)
2 ad közlenmiş kırmızı biber
10 ad kornişon turşu
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1/2 kavanoz mantar (isteğe bağlı, bizde yemeyenler var eklemedim)
1/2 çay bardağı zeytinyağ (damaktadına bağlı olarak arttırılabilir)
Tuz, karabiber, limon
Hazırlanışı:
Tavuğu haşlayıp didikleyin. O soğuyana kadar turşuları küp küp, kımızı biberi de jülyen olarak doğrayın.
Maydanoz ve dereotu'nu da ince ince kıyarak diğer tüm malzemelerle birlikte tavuğa ekleyin ve karıştırın.
Tadına bakarak tekrar tuz, karabiber, yağ yada limon eklemesi yaparak servise sunabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerine sağlık güzel görünüyor sevgiler...
Yorum Gönder