16 Mayıs 2011

Actifry

Fikrimühim'den aldığım mail ile Tefal'in düzenlediği Actifry Workshop'una katılma şansım oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda deneyimli şefimizle MSA konforunda ve işbilirliğinde çok güzel bir akşam geçirdik. Actifry bir kez kullanan kişinin aklında yer etmemesi, ilk fırsatta bir Actifry edinmemesi mümkün olamaz. Ben henüz almadım ama geçen yılki denememden sonra kızartmaya hasret kalan yada korka korka yiyen herkese anlatıp, tavsiye ediyorum. Ha birde kızartma yapılan ocağın, mutfağın hali ve kokusu düşünülürse hiç düşünmemek gerekiyor. 1 kg ve 1.5 kg olarak iki seçeneği var.






Tefal Actifry reklamlarında sanki sadece patetes'i 1 kaşık yağ ile kızartıyormuş imajını o kadar güçlü veriyor ki, yaptığı diğer lezzetlerden birebir tatmadıkça kimsenin haberi olmuyor. Bence en büyük hata orada yapılıyor.













Üstteki fotoğrafta görülen Biber/Havuç ve Kabak kızartmaları, Çoban kavurma v e altta görülen Crumble'dan oluşan menüyü sadece 3 kaşık yağ ile hazırladık. Sonradan Actifry'da kalan yağı görünce istenirse daha az yağ ile de yapabilirdik diye düşündük. Uzun lafın kısası hem lezzetli, hem 1 kaşık yağ ile, hem kızartma hemde mutfak batmadan, kokmadan daha ne olsun ki !






Sadece yemek hazırlamadık yeni arkadaşlarda edindik. Komşularım Zerrin ve Lale'nin Bahçesi'nden Lale Hanım, biraz uzak çalışsakta giriş ve çıkışta konuşma fırsatımız olan İlknur'la tanıştığıma çok sevindim.



Bu arada unutmadan Kızartma tabağının tasarımı tamamen Zerin'e ait :)












Hiç yorum yok: