Artık neredeyse bütün yemekleri Nutricook'ta pişiriyorum. Daha öncede Tefalin Clipso modelini kullanıyordum ama Nutricook eve geldi geleli malesef onun papucu dama atıldı. İlk kullanımımda bu tencere çok büyük, hantal galiba kullanamayacağım demiştim ama çok yanılmışım. Zaman tasarrufu ve pratikliği sebebiyle artık hep onu kullanıyorum. Nutricook varken diğer tencerelere pek iş düşmüyor üst raflara kaldırabilirsiniz:)
Bu tarif Nutricook ile besleyici ve lezzetli tarifler kitabından.
Malzemeler:
400 gr Barbunya
1 ad havuç
1 ad patates
2 ad domates
1 ad soğan
1 yemek kaşığı salça
350 ml. su
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye (Nutricook) zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğranmış olan havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Salçayı ve rendelediğiniz domatesleri de ilave edin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Barbunya, limon suyu, su, tuz ve karabiberi katıp tencereyi kapatın. Nutricook'ta 15 dakikaya ayarlayarak pişirebiliyoruz. Diğer düdüklü tencere ve normal tencerelerde ise biraz daha fazla süre pişirilir.
Servis tabağına alınarak ister ılık ister soğuk servis edilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder