Bu aralar kızartmalardan gidiyorum, yazın uzak durmaya çalıştığım için oldukça özlediğimi fark ettim. Sevgili Hamarat Banu'nun bu tarifini görünce hemen denemek istedim. Ben beğendim oldukça pratik bir lezzet sizinde hoşunuza gidebilir. Tarifi aynen yayınlıyorum. Bu güzel tarifi paylaştığı için Banu'ya teşekkür ederim.
Malzemeler:
1/2 su bardağı sirke
1/2 su bardağı sirke
3 adet tavuk göğsü
7-8 adet sarımsak
2 çorba kaşığı kekik
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sıvıyağ
Un
Yapılışı:
Kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.
Kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.
9 yorum:
Uğurcuğum ellerine sağlık,harika olmuş yemeğin.midye sevmem ama yalancısına bayıldım:-)))sevgilerimle...
ellerıne saglık canım benım nefıs gorunuyor. sevgıler..
Uğur ellerine sağlık.Çok güzel görünüyorlar gerçekten.En kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.Harika bir tad alacağıma eminim görünüşünden belli çünkü.Tekrar ellerine sağlık.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
sirkede bekletiliyor demek..yda sırrı orada..
afiyetler olsun..
kızartma bizim milli yemeklerden olmadan olmuyor azı kara çoğu zarar :)))
sevgiler..
Uğurcuğum harikasın sennn!!!Kaç gündür canım midye tava istiyordu da gidemedim. Bari bununla idare edeyim.
Sevgiler,
Evren
Neslihancım bende sevmem ama bu halini beğendim,
Banucum bir dahaki sefere göğüs yerine daha yağlı bir bölümden deneyeceğim, güzel olacağını düşünüyorum,
Sevdacım çok pratik önceden marine için 10 dakika ayırdınmı gerisi kolay yağı kızdır tavaya at hepsi bu kadar tam çalışanlar için
Ferhancım haklısın illede kızartma.. biber patlıcan domates üçlüsüne hep varım kahvaltıda bile yerim ama dediğin gibi azı karar
Evrencim buyur beğenirsen yine yaparım sana :)
Sevgilerimle Uğur
Ya Uğur midye tavayı bende çok severim ama, sirkeden nefret ederim, tavuklar da koku oluyormu?, yoksa hemen deneyeceğim.
Ellerine sağlık, görüntü tam olmuş.
Sevgi ile
Kübracım sirkeden bende eşimde nefret ederiz. ona zaten içinde sirke var demedim desem yemezdi biliyorum. Kokusu olmuyo sarımsağın kokusu baskın geliyor gögüsle birlikte buttan ta yapılabilir o daha yumuşak olur denersen fikrini öğrenmek isterim görüşmek üzere
Süper,,çok tuttum bu tarifi, ellerine sağlık :)
Sevgiler
Yorum Gönder