Malzemeler:
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Kaynayan suya yarım limon sıkılır mantarlar atılır makarna gibi pişirilir. iyice süzülür.
Un ve tuz karıştırılır. Mantarlar una bulanır bol kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır,
sarımsaklar soyulur ezilir limon suyu ve tuzla karıştırılır mantarların üzerine gezdirilir. Dereotu veya maydanozla servis yapılır.
Not: Limon suyu yerine sarımsaklı yoğurt vb. soslarlada sunulabilir
6 yorum:
canım benım ellerıne saglık nefıs gorunuyor afıyet olsun sevgıler..
Uğurcuğum ellerine sağlık canım,nefis olmuş mantarlar.afiyet olsun.sevgilerimle...
Hııımmmmm neffiisss!!!!
Sevgiler,
Evren
mmm enfes olmali :D bende yimek istiremmmmmmmm
Şeker hamurlu pastana hayram oldum,azğım açık izledim..
İrmik tatlısını ise benim oğlanlar görmesin,şahane olmuş.Kalıptan bu kadar düzgün çıkardığın için ayrıca tebrik ediyorum..
Şahane olmuş,tüm mamalar ellerine sağlık...
Yorumlarınız için çok teşekkürler, bu aralar sayfamla pek ilgilenemiyorum yazdığım geç yorumlarımın lütfen kusuruna bakmayın. 24 saat yetmiyor bana :)
Herkese sevgilerimle
Yorum Gönder