Evde bulunan bol miktardaki elmaları değerlendirmem lazımdı. Uzun zaman önce Teatime'da gördüğüm bu kurabiyeler hem görüntüsü hemde kolaylığı açısından yapılacaklar listemdeydi. Bundan iyi fırsat olmazdı. Mine'nin de dediği gibi mucizevi bir tad, iyiki yapmışım. Ben miktarları iki katına çıkarttım kendi kullandığım oranları yazıyorum
Malzemeler:
6 elma
160 gr. toz şeker
Kuru üzüm (evde yoktu koymadım)
İri dövülmüş ceviz
Tarçın
200 ml. sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
500gr. un (artabilir)
160 gr. toz şeker
Kuru üzüm (evde yoktu koymadım)
İri dövülmüş ceviz
Tarçın
200 ml. sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
500gr. un (artabilir)
Yapılışı:
Elmaları soyulur, rendelenir ve şekerle birlikte, suyunu çekene kadar pişirilir ve ceviz- tarçın eklenir. Hamuru hazırlanana kadar kenarda soğutulur.
Yağ, yoğurt ve şekeri karıştırılir. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edilir ve 20 dakika kadar dinlendirilir.
Elmaları soyulur, rendelenir ve şekerle birlikte, suyunu çekene kadar pişirilir ve ceviz- tarçın eklenir. Hamuru hazırlanana kadar kenarda soğutulur.
Yağ, yoğurt ve şekeri karıştırılir. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edilir ve 20 dakika kadar dinlendirilir.
Hamur olabildiğince ince açılır ve elmalı harcı her yerine sürülür. Sıkıca bir rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında kesilir. Dilimler pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizilir. 180 C’de 25 dakika pişirilir. İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
(Ben en son üzerine ahududu reçeli damlattım)
3 yorum:
cokşirinler ya :)
biz rugelach tarzı pişiriyoruz evde annemle:) vakit elıyor ama lezzeti harika değilmi ?
elmalı kurabiyeyi birde bu şekilde denemek lazım ellerine sağlık
elmelı tarifleri çok severim harika görünüyor afiyet olsun.
Yorum Gönder