19 Ağustos 2012

Bayram Kurabiyesi

İYİ  BAYRAMLAR

 Herkese Sağlıklı, Mutlu, Barış ve Huzur  Dolu bir Bayram dilerim



İdil bu yaz Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek üzere Camiye gitti, çok kısa sürede de  oğrendi. O'na  okumayı öğreten hocaları ve arkadaşları için hem kursun bitişi hem de Bayram sebebiyle bu kurabiyeleri  hazırladık.

Tarife bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


17 Ağustos 2012

Semizotu Salatası

Yaklaşık bir aydır bu tarifi yayınlamak için 4-5 kez girişimde bulundum ama malesef bilgisayarımdaki sorunlar buna izin vermedi. Ama azimliydim Ramazan ayı bitmeden bu basit, belki pek çok kişinin bildiği,  insanın içini ferahlatan tarifi eklemeyi başardım. Bizim evde artık sarımsaklı yoğurtlu semizotu salatası pek tercih edilmiyor. Tarifini Yeşim'den öğrenip denedikten sonra artık vazgeçilmezimiz oldu.
Aslında ortada fazla  tarif edilecek birşey de yok bildiğimiz klasik salata sosuna ilaveten  sarımsak ekleyerek harmanlıyoruz. Fakat lezzeti  bana göre mükemmel oluyor, eğer  sarımsak ve semizotu sevenlerdenseniz mutlaka deneyin derim :)

Malzemeler:

1/2 demet Semizotu
1 limon
2-3 dis sarımsak
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
İyice yıkanıp süzdürülen semizotları saplarıyla birlikte 4-5 cm  uzunluğunda kesilir. Diğer tarafta limon sıkılır ve sıkılan limon miktarı kadar (bire-bir oranında)  zeytinyağı eklenir. Dövülmüş  sarımsak ve damak tadınıza göre  tuz eklenerek karıştırılır . Kesilmiş semizotlarının üzerine dökülerek harmanlanır ve servis edilir.