Yaklaşık bir aydır bu tarifi yayınlamak için 4-5 kez girişimde bulundum ama malesef bilgisayarımdaki sorunlar buna izin vermedi. Ama azimliydim Ramazan ayı bitmeden bu basit, belki pek çok kişinin bildiği, insanın içini ferahlatan tarifi eklemeyi başardım. Bizim evde artık sarımsaklı yoğurtlu semizotu salatası pek tercih edilmiyor. Tarifini Yeşim'den öğrenip denedikten sonra artık vazgeçilmezimiz oldu.
Aslında ortada fazla tarif edilecek birşey de yok bildiğimiz klasik salata sosuna ilaveten sarımsak ekleyerek harmanlıyoruz. Fakat lezzeti bana göre mükemmel oluyor, eğer sarımsak ve semizotu sevenlerdenseniz mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
1/2 demet Semizotu
1 limon
2-3 dis sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
İyice yıkanıp süzdürülen semizotları saplarıyla birlikte 4-5 cm uzunluğunda kesilir. Diğer tarafta limon sıkılır ve sıkılan limon miktarı kadar (bire-bir oranında) zeytinyağı eklenir. Dövülmüş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz eklenerek karıştırılır . Kesilmiş semizotlarının üzerine dökülerek harmanlanır ve servis edilir.