18 Mart 2010

Etimek Salatası

Bu kadar güzel olacağını bilseydim daha önceleri yapardım. Salata ve Etimek ikilisi bana hep tuhaf geliyordu ama tuhaf olan benmişim. Yapıp tadına bakmadam sadece düşünerek karar vermekle hata etmişim, kabul ediyorum.

Elimde en az üç yıldır bekleyen bir tarifti, arkadaşım Ayşegül ile konuşurken tadının güzel olduğundan behsedince ilk fırsatta denemek istedim. Yoğurt-Mayonez-Sarımsak üçlüsünü seviyorsanız (ki ben bayılırım) deneyin beğenirsiniz derim. Bir diğer güzel tarafı ise bir gece önceden hazırlayıp servisten hemen önce üst malzemelerini koyup ikram edebilmeniz.

Malzemeler:

1,5 Pk Etimek

600-700 gr yoğurt (isteğe bağlı arttırılabilir)

3 dolu yemek kaşığı mayonez

5-6 diş sarımsak, tuz

Üzeri için:

Közlenmiş kırmızı biber

3 adet haşlanmış yumurta (beyazı rendelenecek, sarısı ezilecek)

7-8 adet salatalık turşusu
Maydanoz, dereotu, taze nane

Bir başka seferde ek olarak közlenmiş patlıcan ve dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin kullandım, o haliylede çok lezzetliydi. Sadece kuru nane, pulbiber, kimyon ile de süslenebilir.

Hazırlanışı:

Etimekler uzun dikdörtgen borcama dizilir. Diğer tarafta yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş (dövülmüş) sarımsak iyice karıştırılarak, etimeklerin heryerine gelecek şekilde paylaştırılır. En az 2-3 saat bekletilerek etimeklerin yoğurtlu karışımı çekmesi sağlanır. Daha sonra üzerine diğer malzemeler istenilen şekilde koyularak servis edilir.

Afiyet Olsun

Posted by Picasa

12 Mart 2010

Altınoluktan Zeytin ve Turşu Geldi

Bildik ellerde hazırlanmış mis gibi zeytinlerim, turşularım ve nanem var geçen pazardan beri.
Nilgüncüğüm ve Annesi Sıdıka Teyzem Altınoluktaki evlerinin bahçesinden topladıkları zeytinleri pek çok işlemden geçirip harika bir lezzete ulaştırmışlar. Ee komşuda pişer bizede düşer sağolsun Nilgüncüğüm bana da yengeme de yüklenip getirdi, "Çocuklar yesin" dedi.
Ben pek umutlu değildim İdil'in yiyeceğinden ama beni şaşırttı, Kavanozun başında durup fotoğraf çekmemin bitmesini zor bekledi. Ve neredeyse bir yılda yediği kadar zeytini
(10-15 tane) bir çırpıda yedi.

Ozan'ında yayla çorbasına koydum naneden, mis gibi koktu.
Nilgüncüğüm seninde Anneninde elerine sağlık, Teşekkürler
Posted by Picasa

2 Mart 2010

Winx Pastası

Çok sevdiğim canım arkadaşım Ayşegül'ün küçük kızı Ece Winx kızlarını çok seviyor.
Doğum günü pastasının konusunu hiç düşünmedik bile, zaten belliydi.
Biraz aksilik yaşansada, pasta bitip fotoğraf aşamasına gelince rahatladım içime de sindi doğrusu, duyduğum kadarıyla da oldukça beğenilmiş.

ECE DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN
Ayrıca Ece'nin 5 yaş büyük ablası Elif'inde iki gün önce doğum günüydü.
Eski bir Winxsever olan ELİF'e de nice mutlu sağlıklı yaşlar dilerim.