27 Mart 2009

Tuzlu Kurabiye

Artık bloguma hakettiği zamanı ayıramıyorum malesefki. Bebekle hayatımız daha bir düzene girdiğinde eskisi gibi sık sık birşeyler eklemeyi umut ediyorum. Sevgili Pastakur Zeynep PDÇS 39.Hafta etkinliğine davet etmiş, davete de icabet etmek gerek deyip geçen hafta sonu yine yaptığım tuzlu kurabiyeyi ekliyorum. Zeynep'e etkinlikte kolaylıklar diliyorum.



Malzemeler:
1 yumurta sarısı (akı üstüne sürülecek)
200 gr margarin/tereyağ (Oda ısısında)
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
Alabildiği kadar un
Dere0tu, tuz, çörekotu/susam/haşhaş

İsteğe bağlı olarak pulbiber, salça, çeşitli baharatlar da eklenerek farklı çeşitler yapılabilir.

Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta iyice birbirine karıştırılır. Rende kaşar ve dereotuda eklenerek kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar un eklenir. Kalıpla yada elle şekil verilerek üzerine çırpılmış yumurta akı sürülür. Çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Ilık Ilık servis edilir.

Afiyet Olsun