23 Ocak 2009
Brownie
19 Ocak 2009
Kaşarlı Tavuk Güveç
Malzemeler:
5 Kişilik
600 gr Tavuk (ızgaralık ve sotelik hale getirilecek)
1 pk mantar (400 gr)
1 soğan
2 sivribiber
1 domates
1 yemek kaşığı tereyağ+ 2 yem. kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş Taze Kaşar
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yapılışı:
Soğanve biber doğranarak yağda kavrulur. Üzerine tavuklar eklenir ve kendi suyunu verip tekrar çekene kadar kavrulur. Bu arada mantarlar yıkanır, domates yıkanarak kabuğu soyulur ve hepsi küçük küçük kesilir. Suyunu çeken tavuğun üzerine salçası koyulur, önce domates ardındanda mantar eklenerek tencerenin ağzı kapalı bir biçimde mantarlarında pişmesi sağlandıktan sonra tuz ve baharatı katılır. Güveç kaplarına paylaştırılır.
Ben öğlen yaptım akşama fırınlanacağı için güveçlerin üstünü folyoyla kapatarak beklettim.
180 'lik fırında önce ısıtıp ardından kaşarlarını serptim ve eridiğinde de servis yaptım. Kaşarın üzerine pulbiber, karabiber serperek fırınlayacaktım ama aceleyle unuttum.
Önceden hazırlanabiliyor olması açısından misafir geleceğinde kolaylık sağlayabilecek bir tarif.